Børnehaven i Årre Børnecenter – det trygge valg

FÆLLESSKAB – GLÆDE – RESPEKT – ANSVARLIGHED og KREATIVITET. I Årre er det sammenhængende børneliv fra dagtilbud til skole i fokus.

7Uwi3fMA

En hverdag i trygge rammer

"Fra intention til handling" danner grundlag for en faglig pædagogisk praksis, hvor der arbejdes med de 6 læreplanstemaer i integrerede forløb, hvor børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse er i fokus. Forældresamarbejdet og dialog er en vigtig del i hverdagen, da det skaber rigtig gode forudsætninger for børnenes trivsel. Børnene har medbestemmelse og medansvar i dagligdagen, hvilket gør at alle børn kan blive set og hørt. Børnehaven er DGI certificeret, hvilket betyder at bevægelse er en stor del af vores hverdag.

I sommerhalvåret er vi på morgenløb hver dag, og i vinterhalvåret har vi morgengymnastik. Hver gruppe bruger gymnastiksalen en dag i ugen, og da vi i Varde Kommune har en fælles vision: Vi i naturen -, bruger vi også byens skov ("Larsens Skov") til at udfordre motorikken, og til nye spændende opdagelser. I Årre Børnecenter vil vi gerne skabe rammerne for den bedst mulige overgang fra børnehave til skole/SFO. Den ældste gruppe øver sig i at gå i skole fra uge 8 med deres faste pædagog, for at børnene er trygge i skolens rammer, og for at forberede dem på skolestarten. Klasselæreren er med i mange aktiviteter, for at de kan blive trygge ved hinanden inden skolestart.

Børnehavens åbningstider

Når børnehaven åbner kl. 6.15 har børnene mulighed for at spise morgenmad til kl. 7.30. Derefter leges der på kryds og tværs af grupperne indtil kl. 9, hvor man samles på grupperne. Kl. 11 er det madpakketid og bagefter går vi på legepladsen. Sovebørnene bliver puttet kl. 11:45. Børnene spiser frugt kl. 13.30 og leger på kryds og tværs af grupperne.

Åbningstider

Man - Tor

06:10 - 16:45

Fredag

06:10 - 16:20

Lør - Søn

Lukket

statistics pattern

Fakta om børnehaven

Der er en daglig leder i børnehaven som veksler mellem at være på kontoret, og være synlig ude ved børnene. Der er en uddannet pædagog tilknyttet til hver gruppe i børnehaven. Derudover er der 2 pædagogiske assistenter, en seniormedarbejder, og 2 praktikanter. Vi har hele tiden en studerende tilknyttet en af stuerne, og til tider også 2 studerende.

8

Fastansatte i institutionen

70

Børn er vi normeret til

50

Børn er vi pt.

4,2

Er forældrenes samlede tilfredshed på en skala fra 1-5

Åbningstider

Skole  Mandag-torsdag kl. 7.30-15.30
Fredag kl. 7.30-14.30

SFO    Mandag-torsdag kl. 6.10-16.45
Fredag kl. 6.10-16.00

Børnehave  Mandag-torsdag kl. 6.10-16.45
Fredag kl. 6.10-16.20

2489 2707 Telefon
89V_GL5Q